Αποστολέας Θέμα: Δέλτα Αξιού: 1.000 εθελοντές στην εκστρατεία καθαρισμού  (Αναγνώστηκε 4886 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.992
    • Herpetofauna of Greece
Με  τον εθελοντικό καθαρισμό στο παράκτιο τμήμα του Δέλτα Αξιού ολοκληρώθηκε την Κυριακή η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών «Μια Μέρα για το Δέλτα» που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα.

Περισσότεροι από 1.000 εθελοντές, παιδιά και ενήλικες από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και τους τοπικούς οικισμούς κατόρθωσαν να δημιουργήσουν «μαγικές εικόνες», εξαφανίζοντας τα σκουπίδια και το πλαστικό σε τέσσερις από τις πιο αντιπροσωπευτικές περιοχές του Εθνικού Πάρκου: το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι, τις εκβολές του Λουδία, το παραποτάμιο δάσος Ανατολικού και το παράκτιο τμήμα του Δέλτα Αξιού στη Χαλάστρα. Υπολογίζεται ότι συνολικά συγκέντρωσαν περίπου 200 κ.μ. σκουπιδιών.
«Εκατοντάδες ενεργοί πολίτες και παιδιά ‘’αγκάλιασαν’’ με πολύ ενθουσιασμό την εκστρατεία αυτή και τους ευχαριστούμε θερμά. Η συμμετοχή τους μας έδειξε ότι ξεκινάει μία νέα σχέση μεταξύ των κατοίκων και του Εθνικού Πάρκου, που ακόμη παραμένει άγνωστο στον περισσότερο κόσμο. Βεβαίως, οι περιοχές αυτές αποτελούν μόνο ένα μικρό κομμάτι του Εθνικού Πάρκου, που ξεπερνά σε έκταση τα 330.000 στρέμματα. Στόχος είναι οι εθελοντικές δράσεις να συνεχιστούν, ενώ παράλληλα ο Φορέας Διαχείρισης σχεδιάζει κοινό πρόγραμμα με το Δήμο Δέλτα για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων και μπαζών», δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού -  Λουδία – Αλιάκμονα, καθηγητής Θεμιστοκλής Κουιμτζής.

«Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Δέλτα ευχαριστούν τους φορείς, τους δημότες και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα καθαρισμού του Εθνικού Πάρκου. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν. Ο Δήμος αναλαμβάνει τη δέσμευση για τον καθαρισμό της περιοχής από τα ογκώδη αντικείμενα και τα μπάζα που την κατακλύζουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας.

Η εντατικοποίηση της φύλαξης από την αστυνομία και τη δημοτική αστυνομία, αλλά και η περιφρούρηση της περιοχής από τους ίδιους τους κατοίκους και τους επισκέπτες είναι απαραίτητη για να παραμείνει αυτή καθαρή.

Αναδημοσίευση από: econews.gr