Αποστολέας Θέμα: Τραυματισμένο φίδι  (Αναγνώστηκε 6854 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NBestgirl

• Member
  • *
Τραυματισμένο φίδι
« στις: 15-04-11, 01:11:59 »
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα μιας και είμαι νέο μέλος  :)

Σήμερα είχα ενα πρόβλημα με το φίδάκι μου και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Κάποια στιγμή το είδα να έχει κουβαριαστεί, παρατηρώντας το καλύτερα είδα οτι δάγκωνε και τράβαγε την ουρά του και δεν έλεγε να την αφήσει με τίποτα....

Δεν ήξερα τι να κάνω και πώς να το κάνω να την αφήσει και έτσι με ένα σύρμα το σήκωσα και το έβαλα μέσα σε ένα κουτί και του καθάρισα το τεράριουμ του, άνοιξα το κουτί και ευτυχώς την είχε αφήσει.... τώρα το έχω πάλι στο τεράριουμ, τα έχω καθαρίσει όπως είπα όλα με υγρό σαπούνι μπενταντίν αλλα ανησυχώ για μόλυνση μιας και την έχει ματώσει. Θα ήθελα κάποιοι που γνωρίζουν να μου πούν αν είναι καλό να του βάλω κάτι στην τραυματισμένη ουρά (μπενταντίν) ή να το αφήσω καλύτερα να κλείσει μόνο του. Γνωρίζω οτι τα φίδια και γενικότερα τα ερπετά είναι ευαίσθητα στα φάρμακα και φοβάμαι μήπως του κάνω κακό αντί για καλό επίσης γιατί μπορεί να το έκανε αυτό; Δε νομίζω να πεινάει είναι δεν είναι 1 εβδομάδα που το έχω ταίσει και τώρα του έβγαλα πάλι να του δώσω.

Το φίδάκι είναι το banana albino California king snake και το έχω γύρο στα 4 χρόνια (το πείρα μικρό).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Τραυματισμένο φίδι
« Απάντηση #1 στις: 15-04-11, 12:16:35 »
Καλώς ήρθες NBestgirl.
Στο herpetofauna.gr ασχολούμαστε μόνο με την άγρια ελληνική ερπετοπανίδα, όσον αφορά την σωστή ενημέρωση του κοινού, και όχι με ζώα σε αιχμαλωσία και οδηγίες φροντίδας αυτών.
Σου στέλνω ένα προσωπικό μήνυμα με παραπομπές που μπορεί να σε βοηθήσουν. Έλεγξέ τα εδώ.
Πάντως μην ανησυχείς δεν ακούγεται να είναι κάτι το σοβαρό.

Αποσυνδεδεμένος NBestgirl

• Member
  • *
Απ: Τραυματισμένο φίδι
« Απάντηση #2 στις: 15-04-11, 15:35:15 »
Αχ οκ συγνώμη...

Σε ευχαριστώ πολύ για τις παραπομπές.