Αποστολέας Θέμα: τι είναι  (Αναγνώστηκε 11929 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lfsn

• Member
  • *
τι είναι
« στις: 07-07-11, 17:11:13 »
Μένω σε παραθαλάσσια πόλη της δυτικής Αττικής σε μονοκατοικία εντός οικοπέδου περιμαντρωμένου με τοιχίο 1 μέτρου και χωρισμένο στα δύο όπου στο ένα κομμάτι υπάρχουν δυο σκυλιά και στο άλλο περιφέρονται δέκα γάτες.Περιοχή πυκνοδομημένη.Στο χώρο των σκυλιών βρήκα ένα φίδι με κομμένο κεφάλι περίπου 1 μέτρο ,με κίτρινη κοιλιά και ανοικτή καφέ ράχη με φολίδες) ,που μύριζε ψοφίμι.Μου είπαν ότι μπορεί:
1) Να το πέταξε γεράκι απο ψηλά (έχουμε αεροδρόμιο κοντά)
2) Κουκουβάγια προσγειώθηκε στο οικόπεδο μου και εμποδίστηκε από τα σκυλιά να ολοκληρώσει το γεύμα της.
3) τραυματίστηκε από τις γάτες και σύρθηκε μέχρι εκεί που το βρήκα (τα σκυλιά το αποτελείωσαν)
4) Μου το πέταξε κακόβουλος γείτονας.
Στο οικόπεδο υπάρχουν πέντε αιωνόβια ελαιόδενδρα με μεγάλες κουφάλες ,από όπου κάποτε υπήρχαν μικρά φιδάκια (μου έχουν πεί - εγώ δεν τα έχω δει).Τι ήταν άραγε???

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: τι είναι
« Απάντηση #1 στις: 07-07-11, 17:45:08 »
Καλησπέρα lfsn, καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Από την περιγραφή δεν μπορούμε να ξέρουμε τι φίδι ήταν. Αν υπήρχε φωτογραφία θα ξέραμε σίγουρα. Όμως σύμφωνα με τα λεγόμενά σου φαίνεται να ανήκε στην οικογένεια των Κολουβρίδων, ακίνδυνων φιδιών. Ρίξε μια ματιά στον Έφιο, την Δενδρογαλιά και τον Σαπίτη, μήπως και το αναγνωρίσεις.

Tο πως βρέθηκε εκεί δεν μου κάνει εντύπωση, μου κάνει όμως εντύπωση που βρέθηκε αποκεφαλισμένο. Αν υπάρχει φωτογραφία πάντως μπορείς να την ανεβάσεις.

Αποσυνδεδεμένος Tyrannosaurus Rex

• Full Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #2 στις: 07-07-11, 18:26:16 »
Συνηθως οι γατες σκοτωνουν και καταναλωνουν μονο το κεφαλι το εχω δει πολλες φορες σε σαυρες μονο , οποτε μια υποθεση μπορει να γινει οτι ισχισε και για το φιδι εδω , αλλα 1 μετρο να καταφερε να το σκοτωσει γατα .δυσκολο για να δουμε  οι ειδικοι τι θα πουν!
Απολαμβανω με δεος τα δημιουργηματα της φυσης (εκτος του ανθρωπου)

Ο ανθρωπος χρειαζεται την φυση , η φυση δεν τον χρειαζεται

Αποσυνδεδεμένος lfsn

• Member
  • *
« Απάντηση #3 στις: 07-07-11, 21:50:55 »
Τα περίεργα στην περίπτωση μου είναι:
1.Βρέθηκε αποκεφαλισμένο
2.βρέθηκε στο χώρο των σκυλιών ,τα οποία το κοίταζαν και το μυριζαν
3.οι γάτες μου ,λόγω των σκυλιών,δεν πλησιάζουν εκεί -που βρέθηκε.
4.Η περιοχή μου είναι πυκνοδομημένη
Το μόνο που δεν θέλω να πιστέψω είναι κακόβουλος γείτονας...

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #4 στις: 08-07-11, 09:37:20 »
Είναι όντως περίεργο με όλα αυτά τα δεδομένα, όμως δεν μπορούμε πραγματικά να ξέρουμε τι ακριβώς έγινε. Το ότι είναι πυκνοδομημένη η περιοχή δεν σημαίνει τίποτα καθώς τα φίδια μπορούν να μεταφερθούν με διάφορους τρόπους ακόμα και στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Τελικά δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία? Έριξες καμιά ματιά στο ευρετήριο?

Αποσυνδεδεμένος lfsn

• Member
  • *
« Απάντηση #5 στις: 08-07-11, 16:24:02 »
Μάλλον για λαφίτη μου κάνει

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #6 στις: 08-07-11, 16:25:28 »
Αν είχε και τις μαύρες ρίγες τότε ήταν σίγουρα Λαφίτης.