Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το όμορφο forum σας! Σας ανακάλυψα ψάχνοντας πληροφορίες για ένα μωρουδέλι που συνάντησα στον κήπο μου (Αττική). Προσπαθώ να καταλάβω τι ήταν κι αν είναι επικύνδινο για τα κατοικίδια που σουλατσάρουν στον κήπο. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω. Μόλις με πήρε χαμπάρι έφυγε γρήγορα με κινήσεις φιδιού. Το μήκος του δεν ξεπερνούσε τα 12 εκατοστά και ήταν πολύ λεπτό. Το χρώμα του σκούρο καφέ έως μαύρο. Δεν πρόλαβα να το δω καλά! Πρόκειται για νεογέννητο φιδάκι? Αν ναι, φαντάζομαι πως συγκατοικώ με ολόκληρη οικογένεια! Αν έχει σημασία, ο κήπος είναι άγριος με αυτοφυή βλάστηση. Δεν υπάρχει γκαζόν, δεν ποτίζω ιδιαίτερα, αλλά φροντίζω να κλαδεύω και να συμμαζεύω τ' απαραίτητα κυρίως για να μην έχουμε θέμα πυρκαγιάς. Ανησυχώ γιατί στον κήπο περιφέρονται κατοικίδια ζώα και ένα από αυτά παρουσίασε αλλεργικό σοκ πριν από μία εβδομάδα. Υπάρχει πιθανότητα να έχει σχέση? Διαβάζω και ψάχνω το forum, αλλά αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει κάποια συγκεκριμένα θέματα-links ή έχει κάποια απάντηση, θα το εκτιμούσα αφάνταστα!
ΥΓ. Δεν εννοώ με τίποτε να "πειράξω" ή να κυνηγήσω το οποιοδήποτε άγριο ζώο διασχίζει ή κατοικεί στον κήπο μου, αρκεί να μην απειλεί τη ζωή των τετράποδων συντρόφων μου!