Αποστολέας Θέμα: ποιο το όνομα της σαύρας αυτής  (Αναγνώστηκε 10212 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giakons

• Member
  • *
ποιο το όνομα της σαύρας αυτής
« στις: 26-07-11, 00:40:54 »
Γεια σας
Νέος στο forum. Πολύ χάρηκα που βρήκα ένα χώρο με τέτοιο περιεχόμενο.
Η κυρία  της φωτό ήταν πολύ καλή μαζί μου. Δέχτηκε να ποζάρει όχι όμως ολόκληρη.
Αγνοώ το όνομά της.
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: ποιο το όνομα της σαύρας αυτής
« Απάντηση #1 στις: 26-07-11, 14:19:06 »
Καλησπέρα giakons, καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Δεν είναι κυρία αλλά κύριος  ;D
Είναι μια αρσενική Τοιχογουστέρα - Podarcis muralis και έχει "βάλει τα καλά της (του)" χρώματα για να εντυπωσιάσει τα θηλυκά  :)
Ασχολείσαι γενικά με την φωτογράφιση ερπετών?

Αποσυνδεδεμένος giakons

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 26-07-11, 15:43:11 »
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ασχολούμαι με την καταγραφή , μελέτη (και φωτογράφιση) αγριολούλουδων στην περιοχή μου (Νομός Ηλείας). Βεβαίως φωτογραφίζω , αγαπώ ( και συνδιαλέγομαι !! ) με  ερπετά της περιοχής μου , χωρίς να έχω όμως ιδιαίτερες γνώσεις για αυτά. Τη σαύρα αυτή την έχω συναντήσει σε μεγάλο υψόμετρο (από 900m – 1400m) . Την αποκάλεσα κυρία γιατί έτσι με “βόλευε”. (Οι κυρίες γενικά δεν μου αντιστέκονται!!!)

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 26-07-11, 15:53:58 »
 ;D

Ωραία ασχολία! Πρέπει να έχει εκατοντάδες είδη αγριολούλουδων.

Παράθεση
Βεβαίως φωτογραφίζω , αγαπώ ( και συνδιαλέγομαι !! ) με  ερπετά της περιοχής μου , χωρίς να έχω όμως ιδιαίτερες γνώσεις για αυτά.

Μπορείς να μάθεις να τα αναγνωρίζεις μέσα από το φωτογραφικό ευρετήριο της κεντρικής μας ιστοσελίδας: www.herpetofauna.gr. Φυσικά ότι δεν μπορείς να αναγνωρίσεις μπορείς να το δημοσιεύσεις προς αναγνώριση.

Επίσης αν έχεις κι άλλες φωτογραφίες και σε ενδιαφέρει μπορείς να βοηθήσεις στην καταγραφή της εξάπλωσης των ειδών. Διάβασε και αυτό: http://www.herpetofauna.gr/forum/index.php/topic,545.0.html

Αποσυνδεδεμένος giakons

• Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 26-07-11, 16:26:49 »
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και του συνδέσμους. Ναι ο κατάλογος με τα αγριολούλουδα στην περιοχή μου (από τις ακτογραμμές ως τις βουνοκορφές) είναι μεγάλος. Θα επανέλθω και με άλλες καταγραφές ερπετών από την περιοχή μου.  Δεν γνώριζα  την ELPRE. Θα με ενδιέφερε πολύ να αποκτήσω το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ειδών Ζώων της Ελλάδας. Υπάρχει τρόπος;
Ευχαριστώ

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 26-07-11, 16:37:15 »
Για να το αποκτήσεις μπορείς να επικοινωνήσεις με την Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία στην διεύθυνση alegakis@biol.uoa.gr ή με την Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία στην διεύθυνση mdim@gnhm.gr.

Περιμένουμε νέες φωτογραφίες  :)