Αποστολέας Θέμα: Απομάκρυνση ερπετών και αμφιβίων από ερπετάριο  (Αναγνώστηκε 4048 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.968
    • Herpetofauna of Greece
Περισσότερα από 30 ερπετά και αμφίβια της ελληνικής πανίδας που εκτίθονταν σε ερπετάριο στη Μακεδονία παραδόθηκαν και επέστρεψαν στην φύση μιας και είχαν συλλεχθεί και αιχμαλωτιστεί χωρίς άδεια. Η παραλαβή και η απελευθέρωση των ζώων έγινε σε συνεργασία των οργανώσεων "Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία", "Δράση για την άγρια ζωή" και "ΕΚΠΑΖ" από τους αντίστοιχους εκπροσώπους.

Οι υπεύθυνοι του ερπεταρίου αφού ενημερώθηκαν, συνεργάστηκαν και παρέδωσαν οικειοθελώς τα προστατευόμενα ζώα, έτσι δεν χρειάστηκε να παρέμβουν οι αρχές. Η απελευθέρωση έγινε παρουσία του δασαρχείου σε απομακρυσμένη, μη κατοικημένη περιοχή, μακρυά από ανθρώπους και οικόσιτα ζώα, σε κατάλληλο ενδιαίτημα. Σχεδόν όλα τα ζώα κρίθηκαν επανεντάξιμα, ενώ ένας θηλυκός Έρυξ σε κρίσιμη κατάσταση, δέχεται αυτή τη στιγμή φροντίδα και περίθαλψη με ελάχιστες όμως πιθανότητες να τα καταφέρει και να επιστρέψει στην φύση...
Να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα ερπετά και αμφίβια της χώρας μας προστατεύονται και είναι παράνομη η συλλογή τους από την φύση, όπως και η θανάτωσή τους.


Επιτέλους έξω από την γυάλα!
Ο Λαφίτης του Ασκληπιού κοιτά επίμονα ψηλά, μερικά λεπτά πριν επιστρέψει εκεί απ'όπου αιχμαλωτίστηκε.


Δύο από τις αρκετές νεροχελώνες που βρίσκονταν στο ερπετάριο κοιτούν και ψάχνουν να βρουν τρόπο διαφυγής από την πλαστική δεξαμενή που ζούσαν τους τελευταίους μήνες.


Στην διπλανή δεξαμενή, φρύνοι, βάτραχοι και σαλαμάνδρες