Εντάξει, καταλαβαίνω τους κινδύνους να τραυματιστεί το φίδι ή να υποστεί σοκ.
Σε γενικές γραμμές νομίζω οτι μπορώ να ξεχωρίσω αρκετά είδη φιδιών, με τη βοήθεια και των φωτό του site. Το φίδι εκείνο σίγουρα δεν ήταν οχιά. Πρόλαβα ίσα-ίσα να δω οτι ήταν πολύ λεπτό, γρήγορο και με χαρακτηριστικά "αέρινη" κίνηση, χρωματικά ήταν σχετικά μονόχρωμο γι'αυτό και σκέφτηκα οτι ήταν σαΐτα.
Είναι ευνόητο οτι πρέπει κάποια πράγματα πχ σχετικά με τη φωτογράφιση να διδαχθούν απο εμπειρότερους, όμως δεδομένου οτι δεν υπάρχει κάποιος "επίσημος" τρόπος να μεταφερθεί αυτή η γνώση, σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ. Απο την άλλη, καταλαβαίνω τις δυσκολίες του να μεταφέρει κάποιος δημόσια "τεχνικές" για τέτοια θέματα που θα έλεγε κανείς οτι είναι σχεδόν "ταμπού" (τα κακά φίδια) αλλά και τις αναστολές να βοηθήσει κάποιος που αγαπάει τα φίδια, κάποιον που δεν γνωρίζει τί τη θέλει αυτή τη γνώση (ένας άγνωστος θα μπορούσε να θέλει να βασανίσει, να σκοτώσει ή και να πουλήσει τα φίδια). Κατανοητή λοιπόν η μή απάντηση!
Όπως και να'χει η απορία μου παραμένει αναφορικά με το πώς μπορώ να "μάθω". Θα είμαι σε επαφή όσο μπορώ, και θα σας μεταφέρω τα δείγματα προόδου μου (φωτό) όταν και αν υπάρχουν!