Αποστολέας Θέμα: κολουβρινες  (Αναγνώστηκε 6123 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elaphe quatuorlineata

  • Active Member
  • *
  • Μηνύματα: 64
κολουβρινες
« στις: 19-08-11, 20:10:01 »
Γεια σας παιδια.Ειμαι 'νεοσυλλεκτος' στο φορουμ και θα ηθελα να σας ρωτησω αν υπαρχουν στις μερες μας κολουβρινες οπως ο λαφιατης,ο λαφιατης του ασκληπειου,ο σαυροματης και ο coluber caspius που μπορουν να φτασουν πανω απο 2 μετρα μηκος.Επισης θα ηθελα να γνωριζω σε ποια κατηγορια του νομου cites υποκειται ο λαφιατης και γενικα τι ειδους εγγραφα χρειαζεται ο φιλος μου για αγορα τετοιου φιδιου.



με εκτιμηση εγω ο μιχαλης και ο φιλος μου ανδρεας
stop killing snakes!!!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.994
    • Herpetofauna of Greece
Απ: κολουβρινες
« Απάντηση #1 στις: 20-08-11, 00:35:36 »
Μιχάλη και Ανδρέα καλώς ήρθατε στο φόρουμ!
Στην Ελλάδα τα είδη που μπορούν να ξεπεράσουν τα 2 μέτρα είναι ο Λαφιάτης, ο Έφιος, ο Μαύρος Έφιος και ο Σαπίτης, εξαιρετικά σπάνια όμως. Αν δεν έχετε δει την κεντρική ιστοσελίδα, ρίξτε μια ματιά: http://www.herpetofauna.gr/index.php Περιέχει φωτογραφίες και πληροφορίες για όλα τα ερπετά και αμφίβια της Ελλάδας.

Παράθεση
Επισης θα ηθελα να γνωριζω σε ποια κατηγορια του νομου cites υποκειται ο λαφιατης και γενικα τι ειδους εγγραφα χρειαζεται ο φιλος μου για αγορα τετοιου φιδιου.

Μπορείς να δεις ποιος νόμος προστατεύει κάθε είδος στην σελίδα περιγραφής του, κάτω κάτω, στο πινακάκι "Προστατεύεται από". Μπορείς να έχεις στην κατοχή σου Λαφιάτη μόνο εάν συνοδεύεται από ορισμένα έγγραφα. Εάν αγοράσεις ένα ζώο από νόμιμη εκτροφή τότε ο εκτροφέας σου προμηθεύει το κατάλληλο νόμιμο πιστοποιητικό για το συγκεκριμένο ζώο που πήρες. Έτσι για να έχεις έναν Λαφιάτη θα πρέπει αρχικά να βρεις εκτροφέα που εκτρέφει το συγκεκριμένο είδος νόμιμα.

Εγώ πάντως θα συμβούλευα τον Ανδρέα να μην προχωρούσε σε αγορά φιδιού γιατί τα ζώα αυτά είναι άγρια και η θέση τους είναι στην φύση. Ας μην ενισχύουμε και το εμπόριο των ερπετών που οδηγεί εκατομμύρια ζώα ανά τον κόσμο σε αργό και βασανιστικό θάνατο. Είναι ομορφότερο να τα παρατηρούμε στο φυσικό τους περιβάλλον με τις φυσικές τους συμπεριφορές  ;).

Υ.Γ.: Η πιο σωστή μετάφραση είναι "Κολουβρίδες" ή "Κολουμπρίδες", με δ  ;)

Αποσυνδεδεμένος elaphe quatuorlineata

  • Active Member
  • *
  • Μηνύματα: 64
Απ: κολουβρινες
« Απάντηση #2 στις: 06-09-11, 14:07:20 »
ευχαριστω καλε μου φιλε (παρεπιμπτοντως θα ηθελα να ξερω το ονομα σου) συγγνωμη που δεν σου απαντησα πιο νωρισ γιατι ημουν στους παπουδες μου σε χωριο κοντα στα χανια κρητης. θα πω την συμβουλη σου στον ανδρεα και ελπιζω να σε ακουσει.ομως εχω ακουσει πωσ στην αγρια φυση ειναι δυσκολοτερο να ζευγαρωσουν 2 φιδια γιατι μπορει να σκοτωθουν ενω σε αιχμαλωσια μπορουν και μαλιστα χωρισ να κινδυνευουν πολλες φορεσ και να κανουν πολλους απογονους.τελος θα ηθελα να σε ρωτησω αν υπαρχει μαυρο φιδι δηλητηριωδες στην κρητη που αναπτυσσεται στα 3 μετρα
stop killing snakes!!!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.994
    • Herpetofauna of Greece
Απ: κολουβρινες
« Απάντηση #3 στις: 06-09-11, 16:31:27 »
ομως εχω ακουσει πωσ στην αγρια φυση ειναι δυσκολοτερο να ζευγαρωσουν 2 φιδια γιατι μπορει να σκοτωθουν ενω σε αιχμαλωσια μπορουν και μαλιστα χωρισ να κινδυνευουν πολλες φορεσ και να κανουν πολλους απογονους.

Το όνομά μου είναι Ηλίας  :)

Αυτό που άκουσες είναι λάθος φυσικά, μιας και λέει ότι τα ζώα είναι καλύτερα σε αιχμαλωσία παρά στην φύση. Τα ζώα αυτά υπάρχουν άγρια στη φύση εκατομμύρια χρόνια πριν καν εμφανιστεί ο πρώτος άνθρωπος και όχι μόνο δεν μας χρειάζονται αλλά τους κάνουμε και κακό. Τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα στη φύση απ'ότι στην αιχμαλωσία. Και φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο να σκοτωθούν, έτσι είναι η φύση, κάποιος πεθαίνει για να ζήσει κάποιος άλλος (εξαιρώ τα ανθρώπινα δεδομένα), όμως η αιχμαλωσία είναι αυτή που απειλεί με εξαφάνιση πολλά είδη του πλανήτη μας, γι'αυτό και δημιουργήθηκαν αυστηροί νόμοι που προστατεύουν τα ζώα αυτά από την αιχμαλωσία και το εμπόριο. Να ξέρεις ότι για ένα ζωντανό ερπετό στην βιτρίνα του πετσοπ, έχουν βασανιστεί και πεθάνει δεκάδες, και σε μερικές περιπτώσεις εκατοντάδες. Αν δεις τους αριθμούς στην λίστα των εισαγόμενων ερπετών στην Ελλάδα μόνο, θα καταλάβεις τι εννοώ. Οπότε το ποσοστό θνησιμότητας στην αιχμαλωσία είναι πολύ μεγαλύτερο. Δες κάτι σχετικό με το pet trade: http://www.peta2.com/pettrade/default.asp?p=snakes



Παράθεση
τελος θα ηθελα να σε ρωτησω αν υπαρχει μαυρο φιδι δηλητηριωδες στην κρητη που αναπτυσσεται στα 3 μετρα

Δεν υπάρχει τέτοιο φίδι στην Κρήτη. Μπορείς να διαβάσεις το σχετικό πρόσφατο ποστ εδώ:  Ερπετά στην Κρήτη