Αποστολέας Θέμα: Εχουμε την οχια Ασπιδα ; Vipera aspis  (Αναγνώστηκε 7750 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tyrannosaurus Rex

• Full Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Βρηκα στην wiki αυτο  Vipera aspis εχουμε εμεις αυτη την οχια και στην Ελλαδα ή ειναι μονο ατομα της σε Ιταλία ; δεν την βρηκα στην αρχικη σελιδα αλλα ειπα να ρωτησω!Ασπιδα δε λεγεται αυτη ?

Ο Αστριτης δεν εχει τα τοπικα του ονοματα , αυτη την υποκατιγορια που εχουν και αλλα φιδια εκτος και αν δεν εχει.

Μια επισυμανση τωρα καταφερα εδω στο φορουμ να κανω αυτο με το κειμενο να πρασινιζει και να ειναι ιστοσυνδεσμος συγχρονως  σκεπτομενος μια βοηθεια απο αλλο φορουμ που ειμαι εγγεγραμμενος (εχει σχεση με το Linux εκεινο!!) μολις τοποθετεις τον κερσορα επανω σου βγαζει το υποσυστημα τι τροπους εχεις να βαλεις εναν ιστοσυνδεσμο , εαν υπαρχει εδω στο φορουμ ζητω συγνωμη δεν το εχω βρει , θεωρησα καλο να το επισημανω διοτι εβαζα ετσι χυμα τον ιστοσυνδεσμο ! ενω αλλοι που ξερουν ωραια το βαζανε και ζηλευα  ;D οποτε τωρα θα το μαθουμε και αλλοι!

Απολαμβανω με δεος τα δημιουργηματα της φυσης (εκτος του ανθρωπου)

Ο ανθρωπος χρειαζεται την φυση , η φυση δεν τον χρειαζεται

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Εχουμε την οχια Ασπιδα ; Vipera aspis
« Απάντηση #1 στις: 05-09-11, 13:48:30 »
Βρηκα στην wiki αυτο  Vipera aspis εχουμε εμεις αυτη την οχια και στην Ελλαδα ή ειναι μονο ατομα της σε Ιταλία ; δεν την βρηκα στην αρχικη σελιδα αλλα ειπα να ρωτησω!Ασπιδα δε λεγεται αυτη ?

Ο Αστριτης δεν εχει τα τοπικα του ονοματα , αυτη την υποκατιγορια που εχουν και αλλα φιδια εκτος και αν δεν εχει.

Η Vipera aspis δεν απαντά στην Ελλάδα. Η λέξη aspis στην επιστημονική ονομασία είναι ελληνική και σημαίνει ασπίδα, παρ'όλα αυτά δεν έχω ακούσει ποτέ κάποια ελληνική κοινή ονομασία για το συγκεκριμένο είδος. Μπορείς να δεις την εξάπλωση του είδους εδώ.

Ο Αστρίτης δεν έχει άλλες κοινές ονομασίες προφανώς γιατί ζει σε μη κατοικημένες περιοχές στην Ελλάδα σε μεγάλα υψόμετρα, ώστε δεν συναντάται καθόλου συχνά από ανθρώπους.

Μια επισυμανση τωρα καταφερα εδω στο φορουμ να κανω αυτο με το κειμενο να πρασινιζει και να ειναι ιστοσυνδεσμος συγχρονως  σκεπτομενος μια βοηθεια απο αλλο φορουμ που ειμαι εγγεγραμμενος (εχει σχεση με το Linux εκεινο!!) μολις τοποθετεις τον κερσορα επανω σου βγαζει το υποσυστημα τι τροπους εχεις να βαλεις εναν ιστοσυνδεσμο , εαν υπαρχει εδω στο φορουμ ζητω συγνωμη δεν το εχω βρει , θεωρησα καλο να το επισημανω διοτι εβαζα ετσι χυμα τον ιστοσυνδεσμο ! ενω αλλοι που ξερουν ωραια το βαζανε και ζηλευα  ;D οποτε τωρα θα το μαθουμε και αλλοι!

Αν κοιτάξεις στην επάνω μπάρα υπάρχουν κάποια λινκς. Εκεί είναι και το λινκ "Βοήθεια". Αν επιλέξεις στο μενού "Δημοσίευση" κάτω κάτω έχει όλα τα κουμπιά της γραμμής εργαλείων όταν γράφεις ένα ποστ με επεξήγηση και οδηγίες. Εκεί θα βρεις και για το κουμπί δημιουργίας συνδέσμου  ;)

Αποσυνδεδεμένος Tyrannosaurus Rex

• Full Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #2 στις: 05-09-11, 14:04:45 »
Οτι να ναι στην βικι λεει , νοτιοανατολικη ευρωπη ......μονο Ιταλια-Γαλλια και κατι λιγο απο αλλα κρατη.
Το υποψιαστηκα οτι μπορει να μην εχει για αυτο τον λογο αλλα λεω δεν ρωτας ...!

Το διαβασα τωρα που μου πες για την καταχωρηση συνδεσμου ,  εδω στο φορουμ θελει λιγο ψαξιματασκι!!!

Αυτο με την ασπιδα το συναντισα σε ενα επιτραπεζιο παιχνιδι γνωσεων  και ρωταγε τι ειναι η ασπις ; Α φιδι Β εντομο  Γ πτηνο , καλα ενας απαντησε τραπεζα ασχετο εντελως ειπα φιδι και απο εκει σκευτηκα εαν το εχουμε στην ελλαδα.!
Απολαμβανω με δεος τα δημιουργηματα της φυσης (εκτος του ανθρωπου)

Ο ανθρωπος χρειαζεται την φυση , η φυση δεν τον χρειαζεται

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 05-09-11, 14:09:50 »
Το υποψιαστηκα οτι μπορει να μην εχει για αυτο τον λογο αλλα λεω δεν ρωτας ...!

Αν υπήρχαν έστω και λίγες παρατηρήσεις σε ελληνικό έδαφος θα υπήρχε και στο herpetofauna.gr. Ότι δεν υπάρχει στις λίστες του herpetofauna.gr δεν θα το δεις στην Ελλάδα  ;)

Παράθεση
Το διαβασα τωρα που μου πες για την καταχωρηση συνδεσμου ,  εδω στο φορουμ θελει λιγο ψαξιματασκι!!!

Θα ανοίξω αν είναι ένα βοηθητικό θέμα στην κατηγορία "Οδηγίες χρήσης"  :)