Αποστολέας Θέμα: βατραχια  (Αναγνώστηκε 7637 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lefteris psy

• Regular Member
  • *
  • Τόπος: hrakleio kritis
  • Φύλο: Άντρας
βατραχια
« στις: 20-09-11, 14:22:45 »
παιδια μια απορια αν πιασης βατραχο μηλαμε απο φυση και  τον παρεις για ανατομια πχ αυτο γεινετε στο σχολιο ειναι παρανομο???

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: βατραχια
« Απάντηση #1 στις: 20-09-11, 14:40:27 »
Και βέβαια είναι παράνομο, έχουμε πει πολλές φορές ότι όλα τα ερπετά και αμφίβια της Ελλάδας είναι προστατευόμενα. Μόνο τα πανεπιστήμια έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν άδειες για συλλογή δειγμάτων από την φύση για ερευνητικούς λόγους. Παρ'όλα αυτά ακόμα και στα πανεπιστήμια στα μαθήματα ανατομίας οι βάτραχοι που χρησιμοποιούνται είναι ξενικού είδους και εκτροφής.

• Regular Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 20-09-11, 19:52:16 »
οκε ηλια ευχαριστω θα παω να βαλω ενα χερακι σε μια που εχει φαι πολα βατραχια μα παρα πολα........βεβεα εχω δει πρην χρονια απο την ειδια να κανει ανατομη ηταν ενδιαφερον καθος και λυπασε το ζωντανο

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 20-09-11, 21:11:36 »
οκε ηλια ευχαριστω θα παω να βαλω ενα χερακι σε μια που εχει φαι πολα βατραχια μα παρα πολα........βεβεα εχω δει πρην χρονια απο την ειδια να κανει ανατομη ηταν ενδιαφερον καθος και λυπασε το ζωντανο

Για ποια μιλάς; Διδάσκει ανατομία κάπου με αιχμαλωτισμένα βατράχια;

• Regular Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 20-09-11, 23:08:30 »
δεν θελω τωρα να πω ονομα......βασικα κανει μαθημα βιολογιας σε γυμνασιο οσο πηγενα εγω σχολιο εβαζε καπιο μαθητι να της φερει καπιο βατραχο (ετσι οπιος πηγενε 2-3 βαθμους παραπανω) κανει μαθημα πολα χρονια και καθε χρονια το κανει πολες φορες ανα ταξη και τμηματα εγω θα παω να της μηλισο αλα αν συνεχιση να το κανει με πιασμενα απο την φυση τι μπορω να κανω μυνηση???η να μηλισο με καπιο αρμοδιο

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 21-09-11, 14:04:12 »
Απλά κάνε παράπονα στην ίδια κι αν συνεχίσει κάνε παράπονα στον διευθυντή του σχολείου. Δεν είναι απαραίτητο να σκοτώνει βατράχους για μαθήματα γυμνασίου, σαν βιολόγος πρέπει να μαθαίνει στα παιδιά να σέβονται την φύση κι όχι να σκοτώνουν τον ενδημικό σας βάτραχο για ασήμαντο λόγο. Υπάρχει παγκόσμιο κίνημα ενάντια στην ανατομία βατράχων στα σχολεία και χιλιάδες σχολεία το ένα μετά το άλλο σταματά αυτή τη τακτική.