Αποστολέας Θέμα: Αναγνώριση  (Αναγνώστηκε 8106 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thanos

• Member
  • *
Αναγνώριση
« στις: 23-09-11, 12:34:16 »
Καλημέρα σε όλη την παρέα, προχθές στο εξοχικό μου βρήκα αυτό το κομμάτι από φίδι:

Μου έκανε εντύπωση το σχέδιο του, καθώς και τα λευκά του σχέδια.
Αν κρίνω από την ουρά του και το λεπτό του σώμα μάλλον θα ήταν κάποιο μεγάλο σε μήκος φίδι; Δενδρογαλιά ίσως;  :snak::
Δυστυχώς το υπόλοιπο σώμα δεν κατάφερα να το βρω, τα σκυλιά μου δεν πολυσυμπαθούν τους εισβολείς... 
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας  :ok:

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Αναγνώριση
« Απάντηση #1 στις: 23-09-11, 16:16:24 »
Καλησπέρα Θάνο και καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Στην φωτογραφία βλέπουμε τμήμα του φιδιού από την κάτω μεριά και όχι από την πάνω. Δηλαδή βλέπουμε τις κοιλιακές φολίδες του φιδιού. Πρόκειται για φίδι του γένους Natrix, δηλαδή είναι Νερόφιδο ή Λιμνόφιδο. Αν είχαμε μια καλύτερη φωτογραφία από την πάνω μεριά του τμήματος ίσως να ξέραμε ποιο από τα δύο. Έχεις κοντά στην περιοχή κάποια λίμνη ή ποτάμι με ψάρια?

Αποσυνδεδεμένος thanos

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 23-09-11, 16:47:18 »
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, η περιοχή είναι κοντά στο Μαραθώνα, ίσως το μόνο πιθανό μέρος για τέτοιου είδους φίδι. Από την πάνω πλευρά δεν είχε και μεγάλη διαφορά, μήπως επειδή είναι ένα μικρό τμήμα της ουράς; Αν μπορέσω να το βρω πάλι θα βγάλω φωτογραφία από πάνω να λύσουμε το μυστήριο.  :)

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 23-09-11, 16:53:58 »
Η πάνω πλευρά δεν έχει αυτές τις ασπρόμαυρες πλατιές κοιλιακές φολίδες αλλά μικρές φολίδες με διαφορετικό χρώμα που ίσως προδώσει το είδος. Λέω ίσως γιατί και τα δύο είδη έχουν μεγάλη ποικιλομορφία σε χρώματα και ενδέχεται να είναι μονόχρωμα στο ίδιο ακριβώς χρώμα.