Αποστολέας Θέμα: Τραυματισμένη χελώνα Καρέττα στη Χαλκιδική  (Αναγνώστηκε 2617 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.955
    • Herpetofauna of Greece
Σήμερα το απόγευμα, 1/10/2011, παραλάβαμε στην Θεσσαλονίκη μία νεαρή χελώνα Καρέττα η οποία στάλθηκε με λεωφορείο ΚΤΕΛ από την Σιθωνία. Η χελώνα είχε τραυματιστεί με μεγάλο αγκίστρι ψαρέματος εσωτερικά του στόματος, ενώ η πετονιά τυλίχθηκε στο δεξί μπροστινό πτερύγιο και της προκάλεσε σοβαρό τραύμα με απώλεια φολίδων.

Μοιάζει η χελώνα να ταλαιπωρούταν μέρες παγιδευμένη με την πετονιά και καρφωμένη με το αγκίστρι και είναι γεμάτη θαλάσσια παράσιτα, ακόμα και μέσα στα ρουθούνια της. Αφαιρέθηκαν όσα περισσότερα παράσιτα γινόταν έτσι ώστε να μπορεί η χελώνα να αναπνέει από τα ρουθούνια και αυτή τη στιγμή φυλάσσεται σε ήσυχο μέρος με ελάχιστο νερό, σκεπασμένη με υγρές πετσέτες στον σύλλογο "Δράση για την άγρια ζωή" που συνεργάζεται με το "Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων" (ΕΚΠΑΖ). Θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα όπου θα την παραλάβουν οι άνθρωποι του "Αρχέλων" για να την φροντίσουν.
Η διάσωση της απειλούμενης χελώνας έγινε σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, την "Δράση για την άγρια ζωή", το ΕΚΠΑΖ και φυσικά τον σύλλογο "Αρχέλων".

Ελπίζουμε το πτερύγιο της χελώνας να σωθεί και αυτή να τα καταφέρει, να αναρρώσει και να επιστρέψει σύντομα πίσω στην θάλασσα.

Νεότερα για την κατάσταση του ζώου σύντομα.


Η χελώνα σοβαρά τραυματισμένη στο δεξί πτερύγιο.


Το αγκίστρι καρφωμένο εξέχει μέσα από το στόμα της άτυχης χελώνας