Αποστολέας Θέμα: S.O.S Ανήλικος τυφλίτης  (Αναγνώστηκε 8192 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος p4ntel

• Active Member
  • *
S.O.S Ανήλικος τυφλίτης
« στις: 25-11-11, 22:31:17 »
S.O.S Παιδιά του φόρουμ καλησπέρα.Νωρίς το απόγευμα ένας φίλος έσωσε έναν ανήλικο τυφλίτη που ήταν εγγκλωβισμένος σε ένα πηγάδι.Ίσως και να ήταν αρκετές ώρες στο νερό και δεν ξέρω αν αυτό του έκανε κακό.Προς το παρόν τον έχω πάρει στο σπίτι μου.Δεν ξέρω αν είναι σωστό να τον αφήσω έξω.Βρισκόμαστε στο νομό Μεσσηνίας οπού δεν κάνει πολύ κρύο αυτή την εποχή.

Αποσυνδεδεμένος p4ntel

• Active Member
  • *
Απ: S.O.S Ανήλικος τυφλίτης
« Απάντηση #1 στις: 25-11-11, 23:03:07 »
Δεν ξέρω αν είναι σωστό να τον αφήσω έξω.
Απ΄ τη βιασύνη μου δεν το διατύπωσα σωστά.Εννοώ πως δεν ξέρω αν πρέπει να τον αφήσω έξω αμέσως τώρα, επειδή ίσως είναι ταλαιπωρημένος και δεν ξέρω ποιό είναι το πιό κατάλληλο μέρος για να τον ελευθερώσω.

Αποσυνδεδεμένος p4ntel

• Active Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 25-11-11, 23:47:25 »
Τώρα που τον αφησα και ηρέμησε για μια-δυο ωρίτσες, δείχνει δυνατός και ζωηρός.Πιστέυω πως είναι έτοιμος να γυρίσει στη φύση.

Αποσυνδεδεμένος riosma

• Regular Member
  • *
« Απάντηση #3 στις: 26-11-11, 03:02:20 »
καλησπερα.

αν κρίνεις πως το ζώο δεν είναι χτυπημένο ταλαιπωτημένο και αδύνατο καλό 8α ήταν να το αφήσεις σε κάποιο σημείο στην τριγύρω περιοχή κατά τη γνώμη μου κοντά σε κάποιο παλιό μαντρότοιχο ή κάποιου τύπου σωρό απο πέτρες μακρύα απο το δρόμο προκειμένου να του δώσεις την ευκαιρία να κρυφτεί καλά για να περάσει το χειμώνα και μην τον φάει κάποιο άγριο ζώο ή τον σκοτώσει κάποιος περαστικός.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #4 στις: 26-11-11, 20:31:59 »
Καλησπέρα p4ntel.
Άργησα να δω το μήνυμα. Θα συμφωνήσω με τον riosma, αν το ζώο είναι ζωηρό και υγιές μπορείς να το αφήσεις κοντά στο σημείο που βρέθηκε σε μέρος όπως περιγράφει ο riosma. Φρόντισε μόνο να το αφήσεις σχετικά νωρίς την ημέρα, π.χ. 11 η ώρα, για να έχει τον χρόνο μπροστά του να ρυθμίσει τις ανάγκες του για κρυψώνα και θερμορύθμιση, και μόνο αν είναι ηλιόλουστη η μέρα χωρίς ανέμους.

Αποσυνδεδεμένος p4ntel

• Active Member
  • *
« Απάντηση #5 στις: 28-11-11, 02:44:05 »
Εντάξει.Τον ελευθέρωσα σε σημείο με αρκετές καλές κρυψώνες.Φρόντισε να κρυφτεί αμέσως!
Μπορώ να πω με σιγουριά οτι σώθηκε χάρη στις πληροφορίες που μας έχει δώσει το herpetofauna.gr αλλά και την "προπαγάνδα" υπέρ των ερπετών που έκανα όλο το καλοκαίρι στους γνωστούς μου.
Διαπίστωσα και προσωπικά πως πρόκειται για ένα συμπαθέστατο και εντελώς άκακο ζώο.
Τράβηξα και μερικές φωτογραφίες.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #6 στις: 28-11-11, 10:28:10 »
Μπράβο p4ntel και είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι το τελευταίο που σώθηκε χάριν των ίδιων λόγων.  ;)