Αποστολέας Θέμα: Φήμη πολιτικού σκότωσε τον τελευταίο ρινόκερο  (Αναγνώστηκε 5890 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.992
    • Herpetofauna of Greece
Ένα ψέμα και το όπλο ενός λαθροκυνηγού σκότωσαν τον τελευταίο ρινόκερο του Βιετνάμ, καθώς η έρευνα που ξεκίνησε για τον εντοπισμό των δραστών οδήγησε τις  Αρχές στη φήμη που ακούγεται τα τελευταία χρόνια ότι το κέρατο του ρινόκερου θεραπεύει τον καρκίνο.

Η φήμη αυτή, που δεν έχει καμία βάση στην επιστήμη ή την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ενοχοποιείται για την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για κέρατο ρινόκερου, που στην ουσία οδήγησε στην εξόντωση τριών πληθυσμών ρινόκερων.

Ως εκ τούτου οι περιβαλλοντικές οργανώσεις άρχισαν να αναζητούν νέες στρατηγικές άσκησης επιρροής στην καταναλωτική συμπεριφορά.

Ο ρινόκερος της Ιάβας ανακηρύχθηκε εξαφανισμένο είδος τον περασμένο μήνα, καθώς το τελευταίο άτομο του συγκεκριμένου πληθυσμού βρέθηκε νεκρό με μια σφαίρα στο πόδι και το κέρατό του κομμένο.
Αυτό το μήνα, ακολούθησε ο μαύρος ρινόκερος της Αφρικής, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ρινόκερος της Σουμάτρας στην Ινδονησία είναι στα πρόθυρα εξαφάνισης.

Αιτία της μαζικής αυτής εξόντωσης των ρινόκερων φαίνεται να είναι μια φήμη, που ξεκίνησε στο Βιετνάμ πριν πέντε με έξι χρόνια, ότι το κέρατο ρινόκερου θεράπευσε έναν πρώην πολιτικό που έπασχε από καρκίνο.

Ο πολιτικός δεν κατονομάστηκε, ούτε υπάρχουν στοιχεία για τον καρκίνο που θεραπεύτηκε, όμως η φήμη διαδόθηκε τόσο γρήγορα που η ζήτηση για κέρατο ρινόκερου στη μαύρη αγορά αυξήθηκε κατακόρυφα, με την τιμή του να φτάνει τα 60.000 δολάρια το κιλό.

Αναδημοσίευση από: econews.gr